Translate

neděle 3. září 2017

Dubai mission accomplished - part 1

Od chvile, kdy jsem vystoupila z letadla do ctyricetistupnoveho vedra az po moment, kdy jsem sedela a popijela pomerancovy fresh juice behem check-inu v hotelu nemohla uplnynout ani hodina. Asi jsem nezazila pohodlnejsi a smoother prubeh na letisti, no musim uznat, ze Emirates jsou rozhodne nejvic customer service oriented ze vsech, co jsem zatim mela moznost poznat. Good for me I guess! Uz podle cesty z letiste a vyhledu z taxiku je mi jasne, ze tohle mesto ma dimenzi, kterou jsem jeste nevidela....Zanedlouho sedim v absurdne obrim hotelovem pokoji, je sobota odpoledne, venku pece slunicko na ctyricet, ulice jsou prazdne, az na par vyjimek, ktere zrejme touzi mit kuzi opecenou a krupavou jako kure, ktere nechate o trochu dele v troube. Vydavam se na pruzkum ...a objevuji obri posilovnu - na behani venku v tomhle klima zapomente,, to ani ja nejsem takovy cvok! - a k tomu i spinning studio, yay! Takze ranni pravidelna hodinka je jasna. No, a protoze mam pred veceri s kolegy jeste cas, usidluju se s pocitacem u bazenu a nervozne prochazim prezentace na nadchazejich par dni. Show zacina zitra, a to hned meetingem s mistnim McDonald's tymem. Fingers crossed! Zitra je sice nedele, ale tady maji vikend jen jeden den a to v patek, takze hura do prace!
Vyhled z hotelu...
Nadech, vydech, jdu na to!
Informace. Informace. Informace. Otazka. Odpoved. Informace. Otazka. Odpoved. Otazka. Odpoved. Otazka. Odpoved. Otazka. Odpoved. Informace. Informace. Otazka. Odpoved.
..no, a asi tak nejak to slo zhruba dve hodiny. Jak vidite, na kazdou otazku jsem - k memu milemu prekvapeni - mela odpoved! U par z nich jsem se nenapadne orosila a opotila pod satama, ale celkove asi all good! ..krome toho, ze jsem do mistnosti vchazela s prazdnym papirem a odchazela s "agreed to do" listem na celou stranku...good time, but busy times ahead!

Zbytek dnes stravim meetingy s mistnim HAVI tymem, na chvilku jsem vyzadana na jeste jeden meeting s McDonald's Global, trochu fire-fighting s emaily, no a pak uz je sest a me ceka vecerni experience alias Dubai ve sve krase....vyrazime si prohlidnout slavny Dubai mall, nejvetsi nakupni centrum na svete. A jako nevidela jsem to druhe nebo treti nejvetsi, ale musim rict, ze takovouhle megalomanii jsem necekala! Jak rikam, do tohodle meste nekdo nalil hoooooodne penez. Flash, moderni, fancy, luxusni, blystive budovy, nekonecno obchodu s high end znackami, neuveritelny svet konzumu, kde sustainability dostava na prdel.... Rozhodne zazitek, ale nic, ceho bych se potrebovala ucastnit casteji a zit me sem nikdo nedostane ani za zlate prase! Pokus zboznujete nakupovani a luxus tak to pro vas bude raj! Nekonecno moznosti a i jako nenakupovaci typ musim uznat, ze promyslenost, dokonalost (vsechno preci musi byt nejlepsi) je impressive...jen teda bohuzel nejaka sustainable consumption se tady rozhodne nekona... Sjezdovku jsem sice nevidela, neb ta je v jinem nakupnim centru, ale vubec si neodvedu predstavit, kolik energie je potreba na to obri kluziste, aby v tomhle pocasi led neroztal! Vecereli jsme v libanonske restauraci - nejlepsi humus, co jsem kdy mela!!!! - s vyhledem na slavnou hrajici tancici fontanu. No a abych vas pobavila, tak vam povim veselou historku, ktera se tu stala. Fontana dofontanovala, a ja si jeste u zabradli neco fotila, a vedle me stala arabska rodinka se tremi detmi, jedno z toho bylo mimino, roztomila holcicka, ktere mohlo byt tak 10 mesicu. No, a najednou koukam, ze mi ten tatinek to mimino podava, jako abych ho podrzela! Vlastni dite, cizimu cloveku! Nepremyslela jsem, asi jsem si rikala, ze se chteji vyfotit a potrebuji ji podrzet... (coz nedava smysl, protoze by ji dali do kocarku)...no ale tak jsem si vzala to mimino...a najednou koukam, ze me ta maminka chce fotit! A pak mi to doslo, oni proste chteli fotku, jak chovam jejich mimino!!! No neuveritelny, totally random, vubec jsem to nepochopila, ale oni byli tak mily a slusny a dekovali az na pudu!..jak rikam, vtipny, musela jsem se smat jeste nejakou chvili potom! Tohle se mi kazdy den vazne nestava!

Obri akvarium v Dubai mall

Plave tam vsechno mozny, vcetne zraloku!

Fontana u Dubai mall





Na pondeli je v planu navsteva dvou suppliers, respektive jejich tovaren. Jedna z nich je v Abu Dhabi, kam jedeme nejdriv. Hazem (mistni HAVI Account manager, ktery ma na starosti IMEA - India, Middle East, Africa) nam cestou pruvodcuje, takze se dozvidam neco malo o zivote v Emiratech, o architekture, pocasi, kulture a vice nez 200 narodnosti, co v Dubaji zije. Sjizdime s petiproude dalnice a kolem nas je poust. Vyprahla pustina...misty nejaka tovarna, ale jinak sucho, placato a nic. Zadne znamky zivota! No, a tady v tom middle of nowhere je i jedna z tech tovaren, kterou navstevujeme. Vystoupim z auta a mam pocit, ze se moje kuze okamzite rozpeka jak v peci. Uz chapu, proc musi mit vetsina stroju, vcetne aut, ktera jsou pordavana na tenhle trh, zvlastni specifikaci nebo upravu, aby ustali tohle vedro. Pry se tu tankuje i jiny benzin, zrejme nejaky, co v tomhle hicu neexploduje!! No a kdyz jsme vlatsne u tech teplot, tak pry ted tu je jeste "dobre"...ze vedro byva treba i 55 stupnu! To si po pravde nedovedu vubec predstavit, navic je legracni ze neco jako v Kanade -40 stupnu, kdy se vsechno zavira, skoly a urady a tak,..no tak tad v 50 stupnich by to melo by t taky tak..akorat pry se to jeste nikdy nestalo, protoze i kdyz v Dubaji namerite 51 stupnu, vlada to vzdycky nejak vykulisi, ze je pokazde 49 stupnu! Zahada, zejo! No jo, a takovych triku tady je mnoho, od nefungujiciho skypu, po nepodporovany whatsapp...az pres bezne odposlouchavane nebo nahravane hovory. Jiny svet, to mi verte!
In the middle of nowhere! Literally!

Poust...pustina na vsechny strany!
Neuveritelna je pohostinnost a slusnost mistnich. V tomhle by se teda Evropa mohla hodne co ucit! Oba supppliers nas pohostili domacim jidlem, ten druhy supplier dokonce celou tabuli domaci indicke kuchyne! Majitel je puvodne z Indie, tak manzelka vyvarela, no cumela jsem! Byla jsem z naseho tymu a vlastne i z jejic tymu jeina holka, tak jsem z too byla trochu nervozni ze zacatku, ale zdalo se, ze to je skoro vyhoda, oni o me tak pecovali, jestli neco nepotrebuju, hned si me usadili vedle sebe a nakladali mi na talir, no a ja jen doufala, ze takhle pozitivni a kooperativni budou az jim zitra a pozitri ve sve prezentaci nasolim, ze at se koukaj rozhybat a zacit neco delat, ze takhle by to teda neslo. No uvidime! Ale jeste nez budu vypravet, jak jsem se v planem sale asi 70 lidi rosila potem, musim vam v barvach vylicit vecerni poustni dobrodruztvi, do kterejo nas zatahl jeden supplier...pry at mame zazitky! Tak o rozhodne splneno!

Nevedela jsem moc, co od toho cekat, neb instrukce byly "lehke obleceni, ve kterem se da jet na velbloudu" ...a ze pry pojedeme do pisecnych dun...  a sraz v pul seste v lobby.. Tak jsem v pul seste dorazila v kratasech, tilku a zabkach - prijemna zmena od satu a lodicek! Nalozili nas do ctyrkolky, ktera mela specialni upravu v podobe takovych vystuh na stope - pry kdybychom se v tech pisecnych dunach prevratili! Nastesti se to pry nestava casto! No ale kazdopadne to samo o sobe me ujistili, ze to bude docela dobrozdrustvi...
..nas vuz do dun!

Upoustime pneumatiky nez se vrhneme do pisecnych dun...

Poustni gazely..
Let the fun begin!

Doporucene drzeni za jizdy...jinak si natlucete hlavou o strop!

Poust...a karavana velbloudu v dalce!

Zapad slunce nad pousti...love it!



Spolecna vecere..

Must try...

Muj Pan Velbloud!

Nove tetovani...

A takhle vypada, kdyz zaschlo...

No, a podle fotek asi chapete, ze jsem se vratila ten vecer PLNA zazitku! ..a protoze mi pro dnesek uz dochazi dech, druha faze meho Dubajskeho vyletu prijde zitra!

Žádné komentáře:

Okomentovat