Translate

neděle 15. března 2020

Live your dreams: Queenstown taster

Ac jsme sli spat docela pozde, klasicky jsem se probudila brzo, coz melo za vyhodu to, ze jsem stihla mysticky vychod slunce! Ten bylo videt dokonce z teploucka stanu, ale vyrazne celistvejsi zazitek to byl, kdyz clovek vylezl ven! Mesic byl uplne takovy pidi srpecek, co zaril na obloze, a jak se rozednivalo tak se pomalu rozplyval v cervenajici obloze. Jezero vypadlo klidne a nad hladinou se valela lina ranni mlha, coz s kopcema na horizontu vypadalo proste magicky!
Protoze dnesni den byl hlavne presunovy - cekal nas neco pres dve hodinky dlouhy prejezd do Te Anau, odkud nam zacinal tridenni Kepler trek - rikala jsem si, ze bych mela nechat Martina trochu vyspat. Uvarila jsem si caj, vytahla denicek, na ktery jsem do te doby ani nesahla, a uzivala si ticho a ranni klidek. Mesic postupne na obloze vystridalo slunicko, mysticke mraky nad jezerem se rozplynuly, ja sundavala perovku, a vsehcno nasvedcovalo tomu, ze budeme mit dalsi sunshine den!
Ve stanu asi zacinalo byt horko, protoze Martin vykouknul jako vyvorana myska, ktera ale uz bude vstavat. Sbalili jsme stan a vyuzili cas na prebaleni batohu na trek. Momentalne totiz nase veci byla tak nejak ruzne po aute, spacaky a karimatky jsme vzdycky jen tak soupli do kufru, nic moc organizovaneho. Nez jsme zvedli kotvy, sli jsme se jeste podivat k jezeru, ktere s horami v pozadi bylo krasny - rozhodne jedno z tech krasnejsich mist, na kterych jsme na Zelandu kempovali!
Cekal nas jeste nakup jidla, ale nejdriv byl v planu brunch - kdyz uz jsme byli v civilizaci, rozhodli jsme se toho vyuzit. V tomhle ohledu Martin neponechal nic nahode - delala jsem si z nej srandu, ze je hroznej coffee snob, ale tak nejak to prestala byt sranda, kdyz s tim otevrene souhlasil. Normalne na vsechny akce vozil pekne mlynek a filtry na ranni kaficko, ale tim, ze ja kavu zas tak moc nepiju, asi usoudil, ze se mu s tim nechce lopotit....ale kazdopadne mel nahledana mista, kde delaji dobry kaficko - si nemyslete, ze bychom mohli na kafe jen tak nekam, zejo! No a protoze jedno z mist se shodovalo s mistem, co mi na brunch doporucovala kamaradka, vyrazili jsme tam. Jmenovalo se to Bespoke Kitchen a bylo to takove cool hipster trendy coffee bruch place. Sedeli jsme venku na zahradce, chvili se snazili vyvztekat s mistni prilis nefungujici wifi, abychom poslali fotky, ale kdyz nam dorazilo jidlo, nejakej posilani fotek slo trochu stranou....
Dalsi zastavka - tentokrat uz nakrmeni a vykafickovani - byl nakup. Tentokrat jsme se rozhodli pro jinou znacku - zatim jsme vyzkouseli Countdown, New World a ted jsme mirili do Pak'n Save. S vozikem jsme prorejdili regaly tam a zpatky, nakoupili spoustu namicek, vcetne avokad (tak samozrejme!) nebo karamelovych vaflicek - k tem bude pak priste takovy minipribeh! Vlastne bylo bezva, ze Martin je docela zvyklej jist bezmasove, takze planovani veggie jidel bylo dost v pohode (a on si tu slaninku nebo burger dal, kdyz jsme se nekde stavovali, zejo). Jako naminu na cestu jsme si taky koupili kefir, coz byla mimochodem prvni vec (krome spousta jine spiny z venku), co pokrtila koberecek v aute, protoze se jaksi nejak natlakovoalo cestou...oups!
Se zasobami jsme naladili jeden z mnoha nasich party in the car playlistu, ktere Martin postahoval a nazhavili motory smer Te Anau - getaway do Fjordland National Park!


Vyhledy ze stanu

Vychod slunce nad jezerem Wakatipu

A tohle jsou ty magicke mraky nad hladinou!

Ranni ticho a klid

Martin hazi zabky - jako malej!
...vyhedy z kempu...not bad!

Tohle byl takovy gift shop, ktery jsme potkali po ceste, ale 'Hunny shop' s Medvidkem Pu jsem si proste nemohla nevyfotit! Bozi!

Žádné komentáře:

Okomentovat