Translate

neděle 22. března 2020

Live your dreams: Queenstown afterparty

Po veceru v baru, kde G&T stal 8 dolaru jsme nemeli uplne nejrychlejsi start, takze nez jsme se zmobilizovali, najit parkovaci misto u vychoziho bodu dnesniho vyletu se ukazalo jako nemozne. Museli jsme tak popojet do okolnich ulic a prubnout 'oblibene' paralelni parkovani, navc tak napul na obrubniku, napul v krovi. Uklidnujici na tom vsem bylo snad jen to, ze takhle parkovalo spousta dalsich aut, takze jsme usoudili, ze to riskneme taky. Plan byl vyskrabat se na konecnou lanovky Skyline Gondola a odtud zamirit na vyhledy smerem k Ben Lomond. Samozrejme existuje varianta, ze se na zacatek vyletu vyvezete lanoovkou a usetrite neco kolem 500 vyskovych metru stoupani, ale to jsme tak nejak zavrhli. Ostatne cesta se nejdriv klikati takovou sirokou satolinovou jakoby silnici, ale pak je to vlastne prijemna cik cak pesinka lesem. Teda - pokud se vam ji podari najit.... Po nekolika prvnich zatackach jsme totiz potkaly skupnku holek, co hlasila, ze cesta za zatackou konci, ze tam stavi a je to tam zavreny, ze je nejaky delnici poslali zpatky....To po tom silenem parkovani nebyl uplne dobry start...ale podle mapy.cz, ktere mel Martn offline stazene, to vypadalo, ze o zatacku niz je kousicek skrz les pesinka, na kterou by se to dalo mignout, a pokracovat nahoru po ni...a protoze nam 'migani' jako detem odchovanym letnimu skautskymi tabory nebylo uplne cizi, rozhodli jsme se to zkusit. V te zatacce to na prvni pohled vypadalo, ze se tudy nebude dat projit, takze jsme to zanorili po pesince do lesa, odkud po par zatackach vyz bylo videt skrz stromy a krovi paralelni pesinku...takze jako byla tam, jen jsme se na ni museli dostat. To znamenalo se protahnout pod par vetvemi, pred par hromad rosti, skrz krovi...a bylo! Zbytek stoupani jsme tak vesele vyhupkali po pesince ve stinu lesem. V druhe casti vam nad hlavou navic svisti vyskajici turisti na zipline. Ta je tu natazena ciz cak mezi stromy a vlastne jsme rikali, ze jestl to vede az zeshora, musi to byt docela dlouha jizda! Rozhodne ne jako ty nekolikametrove zipline v lanovych centrech....ale tak Queenstown zejo, tady se tyhle veci delaji poradne - live more fear less!

Vrchol Skyline Gondoly je takovy jak by se od turisticky lanovky na takovemhle misto tak dalo cekat....jedna velka turisticka atrakce, obchody se suvenyry, restaurace s vyhledem a do toho motokarova draha, po ktere to dolu drandi vyskajici asijsti turisti... nic co bychom si ja nebo Martin nejak uzivali, takze jsme udelali svizny posun pryc z tohodle cirkusu a zmizeli zpatky v lese smer Ben Lomond. Skrz les se cesta pak vyloupne na druhe strane a stoupa se ubocim nahoru, zatimco jezero Wakatipu dole v udoli se porad zmensuje. Evidentne tenhle vylet patri k tem popularnejsim, protoze sami jsme tentokrat spis nesli...zaroven to ale nebyl nejakej pochod ve fronte, takze vlastne v pohode. Cesta se postupne vyskrabe do sedla, ze ktereho pak vrchol Ben Lomond mate uz na dohled. Protoze nas cekal jeste presun dal, rozhodli jsme zapiknikovat v sedle a spokojit s s vyhledem tady, cim usetrime cas na to se zpatky vratit pesinkou, ktera sice oficialne nebyla znacena nebo popsana, ale podle mapy.cz se s ni dalo sejit taky zase zpatky k lanovce, a navic vypadala, ze povede vic po hrebeni, takze slibovala nove vyhledy nez to hupkat dolu stejnou cestou.

To se ukazalo jako super napad, protoze pesinka tudy byla hrozne zabavna, vlnila se po hrebeni a uplne si rikala o to se po ni probehout - coz jsem samozreje taky musela udelat! Jako pesinka klikatici se travnatym kopcem, vyhledy na jezero a na horizontu hradba hor, blue sky a sunshine - jako to nejde nemilovat! Pro me rozhodne jeden z tech total happiness moments! New Zealand, you are fucking awesome and I love it!
Me pobihani se po mem drzkopadu ve Fjordlandu uz neobeslo bez Martinovych komentaru, ale myslim, ze kdyz me videl, jakou z toho mam detskou radost, tak se ani nejak moc neptal, a vlastne poridil par super fotek toho happy happy momentu, za coz mu jsem vdecna!

Od lanovky jsme zhupkali stejnou pesinkou k autu a zamirili nejdriv dokoupit zasoby a pak uz s Queenstown v zadech mirili smerem k zapadnimu pobrezi. Jeste jsme si teda udelali jednu zastavecku u dalsiho mista z Pana Prstenu, ktera tentokrat byla nad Kawerau rekou, kolem ktere byly vsude vinice, coz s tim slunickem, co uz se tak nejak klonilo k obzoru, bylo hrozne pekny! Zaroven odtud byl i vyhled na Kawerau bridge, ze ktereho se tady da skakat bungy jump (ale je to 'jen' 43 metru jak mel Martin zjisteno, takze se neklasifikoval do jeho vyberu s mottem 'kdyz silene, tak poradne').

Odtud jsme uz zase ladili party playlist a pres Cromwell to kolem Lake Dunstan drandili mezi pastvinama plnymi ovci, mez vyhledy na hory, ktere stridaly jablecne sady, smerem na Haast, ktery je na zapadnm pobrezi. Protoze uz bylo docela pozde, nakonec jsme se rozhodli zakempovat nekolik kilometru od Haastu a kousicek od Blue Pools. Tohle bylo jedno z campgrounds, kde se to muselo booknout online, coz vzhledem k neustale vypdavajicimu signalu, jsem delala asi na trikrat, ale podarilo se. Dorazili jsme a uz byla dost tma a celkem kosa, ale vyhodu tu melo tu, ze sandflies se dnesni party asi rozhodly neucastnit, coz bylo super. I tak jsme se ale na vecerni 'party' presunuli do auta, protoze i s perovkou mi proste byla zima....mno tak ty singapursky teploty nejsou uplne udelani trenink na zimu zejo! Kazdopadne tim, ze kemp byl dost basic a v zasade uprostred niceho, byla tu uplne uzasna nocni obloha! Vlastne stejne jako u Lake Tekapo prvni noc jsme i tady videli druzice krouzici po obezny draze...no jako proste parada!! Bohuzel nemelo ani cenu se to snazit vyfotit....takze mi proste musite verit, ze to bylo nadherny....takovej silnej, krasnej moment, nez se vyhlasi vecerka a dobrou noc!

Prvni vyhledy na Queenstown a Lake Wakatipu
 
Vyskajici turisti svistici na zipline lesem

Vyhledy ze stoupani na Ben Lomond

Fotospot s vyhledem!

Jedna spolecna focena s Lake Wakatipu

Vyhledy ze sedla pod Ben Lomond 

#avokacadoeveryday

Definice totalniho happines!

Queenstown z vysky!
 
Lake Wakatipu panorama

On top of the world!

Vyhledy, ktere se jen tak neokoukaji!
Kawerau bridge a bungy jump 

Spot z Pana Prstenu - uz si nepamatuju jakej dil, ale proplouvali tam na lodich kolem takovych dvou soch kralu po stranachty soutesky..ty krale si tam musite naphotoshopovat zejo...

Ovce, kopce ...a nase novozelandska kara!

Lake Dunstan a zapadajici slunicko....


Žádné komentáře:

Okomentovat