Translate

sobota 10. listopadu 2018

Sunshine Sydney

Vzpominam si, kdyz jsem poprve letela do Australie. Pamatuju se, ze kdyz jsme se zvedli nad runway, a hlavne teda kdyz jsme pristavali a v dalce byl videt Harbour bridge a Opera house, pripadalo mi to neskutecny, ze tu jsem....koukala jsem se z okynka a rikala si, jak se tohle stalo...je to takovy ten pocit stesti, kdy se tak debilne usmivate a nemuzete prestat. No, a myslim, ze tahle esence mym cestam do Autralie zustala. Hrozne rada se tam vracim, a po pravde je to asi moje nejoblibenejsi pracovni destinace. A tak jsem takhle v nedeli rano pristala v Sydney, ktere jako by rikalo 'welcome back'!
Sydney is calling!!! 

Bylo brzo rano, ale v ulicich to uz zilo bezci a kavarniky. Trochu min to zilo v apartmanu, kde jsem mela bydlet, takze jsem tam nechala veci, a zatimco mi chystali pokojicek, vyrazila do Botanickych zahrad, ktere byly kousek, po ceste byla mila kavarna, kde se dalo snidat venku...slunicko svitilo, kyticky kvetly, more sumelo, Opera house vypadal porad stejne ikonicky...no mam to mesto rada! Navic byla druha pulka jara, takze uz bylo krasne teplicko, ale zadne lepive vlhko, proste tak akorat...'just about right'... Sedela jsem na lavicce a pozorovala nedelni bezce, sem tam kolem zabrousil kakadu, co se chvili rypal zobakem v zemi a pak sel pryc...nebo kolem chodili takovy cernodlouhozobakovy praci, co nevim jak se jmenovali, ale jejich zobak je uplny sosak!

Odpoledne byl pokojicek konecne ready, tak jsem rychle hupsla do behaciho a vyrazila chytit posledni slunicko podel pobrezi a botanickych zahrad. Paradicka, uplne jsem se natesila na ranni behy s vychodem slunce, to si v Singapuru neuziju, takze jsem si klidne rada privstala tady a vychutnala si to. To ale znamenalo to zabalit relativne brzo vecer, coz po pravde kvuli jet lag nebyl ani tak moc problem, takze jsem slupla veceri a spala jako mimino az do rana... A jeste nez se rano slunicko vyhouplo nad obzor, pekne v kratasech a tilku jsem si to pelasil podel pobrezi a pozorovala jak se obloha pekne barvi.... Potkala jsem spoustu bezcu, to je jedna vec, co se mi na Sydney hrozne libi, uplne z toho strika outdoor lifestyle, hodne lidi beha nebo je venku - ne jako v Singapuru, kde jsou oblibena nakupni centra jako vikendove utociste - a tak vubec je to takove vsechno aktivni a zdrave vypadajici, coz mi prijde bezva.




Pracovni tyden byl nabity jak blazen, tak to byl ficak. Par dulezitych meetingu, a diskusi, ktere jsme vsichni vedeli, ze budou orisek, ale postupne jsme to s mistnim tymem odkrajovali, a nez jsme se stihli vydychat byl ctvrtek. Nebudu vas unavovat detaily, protoze vas asi stejne vic zajima jaky dobrodruzo jsem podnikala o vikendu, ale vlastne musim rict, ze jsme se domluvili na par docela bezva projektech, a kdyz mi Susie, ktera sefuje sustainability pro Australii a Novy Zeland ve ctvrtek na zaverecne veceri rikala, ac ze srandy, jestli bych nahodou nechtela ridit Asii odsud, usoudila jsem, ze to tehnle tyden asi slo dobre!

...to se proste neokouka...

Nocni Sydney skyline

Z ranniho behu....

Ranni Sydney skyline 

Good morning Sydney

...kvuli tomuhle se rozhodne vyplati vstavat!
No, ale konec toho pracovniho, v patek jsem si vzala dovolenou, takze byl cas vyrazit prozkoumat, co Sydney nabizi za dobrodruzstvi....
...jo, a vic fotek je v albu ve fotogalerii, kdyz byste meli zajem!




Žádné komentáře:

Okomentovat