Translate

pátek 5. dubna 2019

Zpatky ve fascinujicim Japonsku

Z predchozi navstevy Japonska jsem vedela, ze je to fascinujici zeme, a druha navsteva do zeme sushi to jen potvrdila. Navic se ukazalo, ze jsme se trefili presne do terminu, kdy je prime time cherry blossom season, takze vonave japonske tresne - sakury - byly v plenem rozkvetu, coz byla krasa. Uzivala jsem si jarni, oproti Singapuru chladny, vzduch, a tak vubec bylo pekne koukat, jak se priroda, a mesto, po zime probouzi. Jojo, rikam to porad, ty ctyri ricni obdobi maji neco do sebe!

Tentokrat jsme pristavali na letisti Haneda, ktere jednak neni tak daleko, ale hlavne si cestou aspon trosku prohlidnete Tokyo a jeho skyline, zvlast kdyz frcite pres Rainbow bridge smerem do centra. Sakury kvetly i v malem parku pred hotelem, tak byla skoda, ze nebyl moc cas se kochat, snad o vikendu! Ale krasne pocasi nas i tak zlakalo a misto metra jsme se do kancelare vydali pesky. Z naseho HAVI Packaging tymu mame v Tokyu 6 lidi, docela mila particka lidi.

Program naseho japonskeho vyletu byl tentokrat jeste nabitejsi nez obvykle, krome meetingu jako bvykle jsme organizovali i takovou leadership dinner s diskuzi ohledne strategie pro Japonsko, v patek jsme byli navstivit chemical recycling facility, zarizeni, ktere chemickou technologii (pyrolyza) dokaze premenit plastovy odpad, treba plastove lahve nebo kelimky, v cisty material, ktery jde znovu pouzit na vyrobu bud textilu nebo plastovych obalu. Tohle zarizeni je na ostrove Kyushu (Kjusu), takze jsme z Honshu (Honsu), na kterem je Tokyo, leteli smerem Fukuoka, a pak si zasvisteli par kilometru shinkansenem, japonskym turborychlovlakem. Samozrejme nechybel obed ve vlaku v podobe typicke bento box - krabickam kde v kazde prihradce mate neco jineho. A musis se priznat, ze jak mam japonskou kuchyni rada, na nektere kousky jsem teda vazne nemela odvahu...treba na toho sneka - musela jsem si to vyfotit!
Vetsinu casu pres tyden s nami byla Akiko, se kterou z toho japonskeho tymu pracuju asi nejvic, takze nejaka komunikace, kde kudy a kam byla na ni, a my jsme se s Philem jen kochali, zirali, podivovali se a obcas neodolali si udivy nevyfotit. Pro sefa to byla prvni navsteva Japonska, takze byl obcas jeste vykulenejsi nez ja, ale musim rict, ze fascinace efektivitou, automatizaci a vubec tim, jak veci funguji, vas v tenhle zemi neomrzi po prvni navsteve...nebo teda aspon me ne! Prezuvky v tovarne a vlhcene ubrousky, ktere dostanete i v tom nejvetsim 'pajzlu' (jestli to tak vubec jde v Japonsku nazvat) mi porad pripadaly usmevne. Pri dobijeni mistni Pasmo karticky na metro jsem stejne nekolik vterim bezradne brousila po obrazovce, nez jsem vitezoslavne klikla na magicke tlacitko 'english' . Celkove ale mam pocit, ze orientovat se tu jako nejaponsky hovorici turista docela jde. Bavili jsme se o tom s par lidmi, a kvuli olympiade, ktera se v Tokyu chysta v roce 2020 se tu mesto hodne pripravuje na naval turistu, takze hodne vetsina veci je krome japonstiny i v anglictine. No myslim, ze to bude dobra podivana!..ostatne olympiada asi kdekoli je zazitek!

Pracovni tyden byl nabity jak blazen, asi vam tu nebudu licit vsechny pracovni veci, a radsi vam povypravim neco o tom, jaky byl vikend, co vy na to?

Vyhled na Mount Fuji z hotelu

Shinkansen s aerodynamickym cumakem

Bento box

...prekvapeni uvnitr...musim uznat, ze nejake veci jsem nemela odvahu ochutnat...

..treba toho sneka teda opravdu ne...

...fakt tam byl!!

Žádné komentáře:

Okomentovat