Translate

sobota 26. srpna 2017

Jak se mi bydli

Zitra to bude ctrnact dni, co jsem prestehovana ve svem byte. Bydli se mi dobre, jsem spokojena. Jak par lidi, se kterymi jsem mluvila na loudspeak podotklo, je tam torhcu ozvena, protoze byt ma vysoky stop a zas tak moc veci tam neni, ale myslim, ze se zabydluju. Minuly vikend jsem byla na velkem lovu po domacich potrebach a nakupovala nadobi a zehlicku a podobne ‘exciting’ veci, ktere potrebujete k preziti. Podarilo se mi objevit retezec podobny britskemu Poundlandu, je to japonsky retezec Daiso a vsechno tam stoji 2 dolary…a verte mi, na takove veci jako kos na pradlo, houbicky na nadobi nebo nalepovaci hacky na zed, parada! A meli tam i skvele roztomile sklenicky a hlavne uterku s pandou, ze ktere jsem byla nadsena! Kdyz jsem to vsechno dovlekla v sobotu odpoledne domu, byla jsem tak vyrizena, ze shaneni zehlicky, zehliciho prkna, rychlovarne konvice a dalsich serepeticek muselo pocket na dalsi den. Nakupovani je vycerpavajici aktivita sama o sobe, ale tady ma nakupovani jeste uplne jinou dimenzi. Obri nakupni centra jsou kolikrat propojena, jak je venku vedro tak se tu lide radi koncentruje do klimatizace….a nejen ze tam koupite vsechno, ale dost casto tam muzete treba jit i na masaz, vybrat si z nescetneho mnozstvi restauraci a kavaren, kam se jit najist, no a samozrejmosti jsou detske koutky a tak… Casto je vetsina obchodu v podzemi, no zkrtatka kdyz chcete uniknout venkovnimu svetu, staci se ztratit v nejakem shopping mall…a po pravde, ani se nemusite moc snazit, ztratite se tam hrave a snadno.

Moje nove sklenicky a skvela uterka s pandou!
No, ale takze byt uz je docela zarizeny. Je to byt 1+KK jak by se u nas asi reklo…loznici mam po schudkach nahoru, v obyvaku mam prima pohodlnou (rozkladaci!) pohovku a mam balkon, kde se da vysedavat. V obyvaku ma u stropu velkou vrtuli, takze casto pustim vetrak a ani nezapinam klimatizaci. Velke soupci okno/dvere na balkon mam vetsninu casu otevrene, da se docela pekne vecer sedet na balkone a pozorovat osvtlene mesto na horizontu. Bydlim v 11.patre, takze docela i vyhled. A dalsi prima vec je, ze se na tom balkone bezva susi behaci botky a propocene behaci obleceni….takze velka vyhra!
Prvni vecere v novem byte...sushi, obviously!
Dalsi super benefit noveho bytu je bazen. Je primo v arealu, staci jen sjet vytahem dolu..a uz plavete. Bohuzel se smi pouzivat jen mezi sedmou a desatou vecer, ale docela jsem se naucila s timhle casovanim pracovat; a po pravde jsem si docela zvykla chodit si zaplavat pred spanim vecer kazdy den, ac treba jen na pulhodky… Bazen je padesatka, takze to neni nejaka hrozna rybicka v akvariu, a vecer tam obcas neni ani noha, takze clovek plave a kouka na hvezdnou oblohu, no jak rikam, pohodicka!

Z hlediska dojizdeni do prace to taky docela jde. Je to zhruba 5 minut chuze na zastavku busu, pak neco kolem 10 minut jizdy a prestup na jednu stanici metrem. Ve spice je metro obcas docela nacpane, clovek by rekl, ze to ze se nevejdete do metra se vam stane mozna v Londyne, ale evidentne ne. A jak jsou Asiati plasi a distingovani a slusni tak kdyz jde o nastupovani tak si teda drobne slecinky s ruickama hulcickama moc servitky neberou, docela jsem koukala! Ale jak rika, docela to jde, nestezuju si! Nejhorsi cast z cele cesty do prace je stejne cesta vytahem do osmeho patra nasi kancelare. To jen doufate, ze nikdo ze spolucestujicich ve vytahu nejede niz nez vy, abyste minimalizovali cas ve vytahu. Neni tam zadne vetrani ani nic , no proste prisernej vzduch!
No a samozrejme musim taky napsat o tom, jak se mi v te lokalite beha, zejo! Hodim to do oddeleneho clanku, ale jsou spokojena. Minuly vikend jsem objevila par super trails nedaleko…


…takze jak rikaj “all good!”

Uz je to tu trochu vic moje...

..mozna bych mela pridat nejakou singapurskou do sbirky?!

..posilejte pohledy, jeste tu mam misto!

Žádné komentáře:

Okomentovat