Translate

sobota 26. srpna 2017

Dubai is calling

“Only to Dubai today?”
“Yes please. ‘Only’ Dubai this time.”
“Traveling on your own?”
“Yes, just me.”

Mily gentleman mi vraci pas a priklada boarding pass.

“Emirates business lounge is on the first floor right left after security. Have a pleasant trip.”
Fingers crossed for Dubai
Usmeju se na oplatku, podekuju a vyrazim smer departures. Zacinam znat singapurske letiste docela dobre. Kdo by to byl jeste pred rokem tusil, ze to vsechno nabere takovehle obratky! Razitek v pasu mam zaposlednich pul roku vic nez za cely zivot…a je to fajn pocit!
Prochazim skrz security, tentokrat uz ne koridorem pro cizince, ale rychlejsi prepazkou pro “Singapore citizens/permanent residents/employment pass holders”. No jo, maji vsechny ty moje otisky prstu, tak uz jsem skoro mistnak!

Je pul devate. Nesnidala jsem, protoze nebylo co. Budu cely tyden pryc, tak jsem tam nechtela nechavat jidllo, aby se to nezkazilo. Navic po vcerejsim vecirku mi asi trochu pozdejsi snidane udela dobre. Kolega odchazi, tak jsme meli vecerni posezeni..no a vino dobre, jen toho spanku pak nebylo mnoho, ale to se dozene jindy, ze, mnoho dulezitejsich veci nez spanek! Nejdriv premyslim, ze bych si neco k snidani koupila, ale pak si rikam, kdyz uz mi firma plati business class let (company policy je ze vsechny lety nad 7 hodin jsou automaticky business class), tak ze si to uziju. Nejsem zvykla cestovat pracovne sama, vetsinou jsem cestovala s Philem nebo s nekym jinym z kolegu, ale tentokrat Phil nejede a kolegove jsou v jinych letech..takze jsem sama. Je to zvlastni pocit…mozna hlavne proto, ze to takhle uplne nebylo v planu. Dlouho planovane forum pro Stredni vychd a Afriku je jedna z dalsich “zastavek”, ktere jsou v planu na tento rok (unor/brezen byla Australie a Cina; cervenec pak Indonesia, Filipiny a Malaysie; Japonsko a Korea v planu na listopad), a protoze to je market, ktery je jako jediny pozadu, co se tyce strategickych cilu a implementace projektu, tak je to o to dulezitejsi meeting. Setkani se vsemi suppliers z regionu (od Egypta pres Kuwait, Emiraty az po Jizni Afriku), s McDonald’s teamem pro tento region, navstivit nejake tovarny mistnich dodavetelu a hlavne prodickutovat, jak to cele zrychlime, abychom cile splnili. A prave proto byl plan – ostatne jako ve vsech ostatnich markets – ze pojedeme oba – Phil jakozto Global Director, a pak ja, jako ‘APMEA lead’, takze proste lokalne pusobici funkce. A jak to obvykle byva, Phil prezentuje strategickou cast a ja tu operational co se tyce implementace. Jenze okolnosti a Philova praskla a vyhozena plotynka v zadech jaksi zmenily plany, a tak ted sedim v letadle sama, na dulezite a sakra zodpovedne misi do Dubaje… Zadne “tuhle cast prezentuju ja” a “tuhle cast prezentujes ty”….je to cele na me. Hmm… jsem z toho nervozni, ma tam byt asi 60 suppliers a do toho duleziti lide z McDonald’s, navic jsem tam jedina holka, co bude prezentovat, a jeste co vypada jako cacorka, ktere je patnact…no kdo by nebyl nervozni!! Na druhou stranu je to super prilezitost. Ukazat a dokazat, ze nenajmuli nejaky orezavatko. Dalsi prilezitost a zkusenost do sbirky. Do sbirky, ktera se mi za posledni pulrok rozrostla neuveritelnou rychlosti, a ktera si myslim, ze by se nikdy nemela prestart rozrustat. A zatim mam stesti, ze jsem v prostredi a mezi lidmi, kteri mi tohle rozsirovani mych zkusenosti a zazitku a prilezitosti umoznuji…a tak je chytam za pacesy, prece si to nenecham prokluzovat mezi prsty!

Dosnidam ovoce a vlocky s jogurtem. Business lounge je zajimave misto. Bavi me pozorovat lidi, co tu sedi a vymyslet si jejich pribehy. Vetsina lidi cestuje sama, zrejme pracovne. Ale pak tu jsou pary nebo dokonce rodinky! Je fascinujici sledovat deti, jak prirozene se v tomhle prostedi pohybuji. Ja se stale citim nesva, jakobych do tohofle prostredi nepatrila…pusobi to podivne neprirozene, umele. Ale ty deti jsou na to zrejme zvykle od malicka, takze je to vubec nerozhodi. Umi se chovat musim uznat. A myslim, ze to nutne nemusi znamenat, ze jsou to rozmazleni nunici…proste akorat tohle je neco co od malicka provozovali, a tak je to pro ne neco jako pro me skladat kola, stan, zidlicky a stolecek, prepravky s jidlem a tasky do Feldy tak, aby se to tam vsehcni veslo…

Podekuju slecne, co prijde sebrat prazdnou sklenicku po mem pomerancovo mrkvovem smoothie a vyrazim smerem ke gatu. Obri letadlo Emirates uz ceka…a zanedlouho sedim nalodena, pohodlne usazena, popijim pomerancovy dzus (prislo mi, ze na sampanske je pul desata rano trochu prehnana!) a zobu orisky,…a pisu na blog, konecne!

...a pisu na blog!


Jak rikaji: “Sit back, relax and enjoy your flight!”

Opoustime zeleny Singapur...

..a vzdalujeme se..
A letime skrz mraky...

..az jsme nad mrakama...

..a pak nad morem..

..a nad pousti!

A tohle uz je Dubai!

Žádné komentáře:

Okomentovat