Translate

sobota 17. srpna 2019

Lombok adventure - day 5

Po odpocinkovem dni na plazi se mi dalsi den zachtelo uz trochu nejake akcnejsi aktivity, takze jsem vyrazila tentokrat na zapad od Kuty smer Gunug Tunak National Park. Ecopark se traly podel pobrezi sliboval nejake pekne vyhledy na skalnate pobrezi, informaci o tom bylo pomalu, ale rozhodla jsem se vyrazit to prozkoumat. Cesta vedla kolem Bumbang beach, coz mi prisel vtipnej nazev...a brzo dopoledne tam jeste nikdo nebyl. Zaparkovala jsem u hlavni brany, zaplatila vtsup, vyfotila si mapu a dal se vydala pesky.

Prvni cil vyletu byl Sari Goang, skalni formace na vychode parku. Cesta nejdriv vypadala jako pohodova prasna cesta, ale hned za zatackou se zvedla v brutalni stoupani, po kterem nasledovala klesani, a to se nekolikrat opakovalo. Krome par jesterek a opic jsem nepotkala ani zivacka, coz ale melo tu vyhodu, ze kdyz se za psolednim kopcem pro zmenu neobjevil dalsi kopec, ale otevrel se tam vyhled na more, a v nem si to trunila skalni formace, co vypadala jako Trosky, mela jsem tu paradu celou pro sebe. Skalni utvar vytvarel takovovou lagunu, ktera uplne lakala ke koupani, ale bohuzel se tam z utesu nedalo uplne slezt...nebo aspon ne uplne bezpecne podle meho usudku. Podel hrany pobrezi vedla mala pesinka k opustene plazi, kde si to vlny sumely a mlely pisek s kazdou ktera prisla. A nikde nikdo, no chapete to!

Sari Goang

Trosky a laguna...a ja na to civim!

Little empty beach

Indoneske Trosky!

Cesta bohuzel nevedla podel pobrezi, takze abych se dostala k dalsimu cili vyletu - Bilasayak beach a vyhledu na jizni cip utesu - jsem se musela proskrabat pres ty vsechny kopce zase zpatky na hkavni rozcesti, kde jsem se tentokrat vydala prasnou, trochu mirumilovneji se nahoru a dolu vlnici prasnou kamenitou cestou. Plaz byla pekna, ale v mem plazovem katalogu, co jsem za posledni dva roky navstivila, uplne na hornch prickach nebyla. Vydala jsem se teda nahoru na utes, ktery sliboval nejake vyhledy. Pesinka obcas vedla az prekvapive blizko strmeho srazu dolu, ale pak se stocila kleci a vyvedla vas na planini, kde jednak prijemne foukalo, ale taky byl bezva vyhled na more a obe strany pobrezi. O kus dal byla taky videt zelezna kontruckce vyhlidkove veze, na kterou se udajne da dokonce vylezt, tak jsem se to vydala prozkoumat. No, ackoli by vyhledy odtud byly asi pekne, zrezavela konstrukce s proderavelymi stupy a ceduli s piktogrameme padajiciho panacka me jaksi odradila...a tak jsem se radsi pokochala vyhledy pekne obema nohama na zemi.

Bilasayak beach a pesinka nahoru na utes

Bilasayak beach   


Jizni pobrezi Gunug Tunak National Park a vyhlidkova vez v dalce

...drive mozna pristupna, ale dneska uz timhle piktogramem...

...a rezavymi dirami!
Kdyz jsem se odpoledne vracela zpatky, vsude bylo o poznani vic lidi, takze jsem usoudila, ze je spravny cas na to se vydat smer Kuta. Cestou jsem jeste zastavila na koupacku na plazi Tanjong Aan, vyzunkla jeden kokos, a pak uz si to namirila do Kuty ulovit neco k veceri. Objevila jsem skvele mistecko - local, organic, vegan and gluten free - ktery bylo pro me uplny food paradise! S plnym brichem a neco kolem 22km v nohach jsem usnula jak slunickem prismahly mimino...

Mistni maly podnik Terra je raj - certve mistni organic vegan gluten free - all that I love!

Žádné komentáře:

Okomentovat