Translate

sobota 9. března 2019

Thajsky Krabi - day 4

Jedna z nejvic doporucovanych aktivit na Krabi je tzv. island hopping. V praxi to znamena, ze rano hupsnete s nejakou skupinkou lidi do lodky a ta vaz odveze na prvni ostrov. Tam mate par hodin na prozkoumavani, snorchlovani a tak, a pak hupnete do lodky a jede se dal na dalsi ostrov. Typicky to takhle probiha se ctyrmi ostrovy. No, asi uz si dokazete tipnout, jestli je tohle neco, co jsem podnikla.....radsi nez hupsat z lodi do lodi a z plaze na plaz a videt vsechny a poradne zadnou (jen nazor!), jsem se rozhodla vyrazit jen na jeden ostrov - Ko Hong - a stravit den tam.

Stejne jako na Railay, i sem jezdi mistni longtail boats, a cesta trva neco kolem 40 minut z Ao Nang beach. Rano jsem nejdriv vyrazila na svuj ranni beh - chasing the sunrise! - a pak uz zamirila smer Ao Nang ulovit snidani. Objevila jsem uplne super podnik, jmenoval se Lion & Shark (Lev & Zralok) a prezentoval se jako smoothie bowl bar. Zastrceny v postranni ulicce by ho clovek snadno minul protoze vstup do nej je verte nebo ne po zebriku! Mala super utulna, vzdusna kavarnicka, sezeni na polstarich na zemi u malych stolecku, mila obsluha a uzasne menu, no byla jsem nadsena! Nafutrovala jsem do sebe velkou smoothie bowl s ovocem a chia seminkama a byla pripravena na vylet.

Prvni hacek se na prvni pohled zdalo sehnat dalsich 6 lidi, co pojedou se mnou, ale Ko Hong je jeden z tech vetsich, a zrejme popularnejsich ostrovu v okoli, takze jsme se zanedlouho ja, tri Britove, Belgican a italsky par soukali na lod a vzdalovali se od pevniny.  Ostrov ma dve hlavni mista, kam se stoji za to podivat. Jedno je uzavrena laguna na vychodni strane ostrova, druhe je pak hlavni plaz, ktera se tahne podel zapadniho pobrezi. Laguna je piskovcovymi skalami uzavreny utvar, kam se neda dostat jinak nez lodi. Vetsina lodi tam zastavuje, a protoze byla zrovna nizka hladina, dalo se z lodi i vystoupit do bileho pisku a pruzracne vody. Kdyz jsem ale videla kolem pridi provlnit se dve velke meduzy, vlastne jsem si to rozmyslela a rozhodla se schovat si koupani na plaz. Mezerou mezi skalami jsme propluli zpatky na more a zacli ostrov obeplouvat smerem k plazi. Tam nas lodka vysadila. Bylo neco kolem jedenacte, a zpatky jsme meli byt ve tri...to znelo tak akorat. Nedelejte si iluze, ze na ostrove je nekonecne mnozstvi aktivit, ale pozorovani barevnych pruhovanych rybicek nebo obeplouvani utesu vam urcite nejakou dobu s nadsenim vydrzi. V vnitrozemi ostrova je pak takova kraticka jungle trail, kam se jde vydat  a prochazku a uniknout pecicimu slunicku. Navim kolem dvanacte se plaz relativne vyprazdnila, protoze vsichni island hopperi pokracovali na dalsi ostrovy. Hovela jsem si v pisku a louskala Homo Sapiens v Kindlu a teprve tehdy si vlastne uvedomila, jak byly predchozi tydny v praci hekticky, a jak moc mi tenhle unik bodnul - work detox!

Klid mi ale z niceho nic narusil mistni obyvatel pralesa, ktery se zdalo by na sve tradicni odpoledni pochuzce. Zasustilo listi nad hlavou and do pisku si to namaziroval obri varan. Prosinul si to jen nekolik centimetru od me hromadky veci, minul me a piskem se zacal sourat po okraji plaze. Jako spravny turista jsem si ho samozrejme musela vyfotit, ale jinak jsem ho nechala kracek svou cestou a jen legracne pozorovala, jak si ho postupne vsimaji ostatni a pohotove roluji sve rucniky a matrace, co mu staly v ceste.

Jungle trek prochazka se zejmena po vcerejsim vylete zdala takove prd, ale bylo fajn uniknout do stinu palem a zmeti ptaciho svitoreni, a pozdeji odpoeldne i cvrkotu cikad. Posledni lod odjizdela ve tri, takze tesne pres treti byla plan nejlepsi, vylidnena, a tak se konecne daly poridit pekne snimky bez lidi. No, a pak uz nezbyvalo se zpatky nalodit a zamiit na pevninu.

Vylet jsem - jak jinak - zakoncila kokosem - a zapadem slunce, ktere se proste neokoukaji. A kdyz uz i slunicko zmizelo za obzor, byl cas se vydat zpatky, odsolit, nakrmit....a pak jako sultanska prinzecna v moskitiere listovat fotkami a zazitky z dalsiho dne v tropcikem raji.

Lion & Shark, kde jsem lovila snidani

Smoothie bowl - mnam!

Vyrazime smer Ko Hong


Pohled z laguny na more


Na ceste z laguny na plaz
 
A tohle uz je Ko Hong beach....
 
Whohoo...tropical paradise?

Necekany navstevnik z pralesa...

Plaz je po stranach uzavrena piskovcovymi utesy...a jak vidite v dalce, plaz nebudete mit uplne tak pro sebe...

Jak kdyby mi chlapecek pozoval! 



...ale odpoledne se plaz precijen vyprazdnila!

Takova tropicka....focena na samospoust s telefonem pripevnenym na vetev (mozna si poridim stativ!)


Zapady slunce se neochodi....



Žádné komentáře:

Okomentovat