Translate

sobota 4. dubna 2020

Live your dreams: Christchurch wind, drinks and bye byes

Uz to trochu smrdelo odjezdem, ale snazili jsme se na to moc nemyslet. Uplne rychly start jsme po vcerejsi party v aute nemeli, ale sbalili jsme - naposledy - suchy stan, vyhazeli vsehcny odpadly z auta, naladili party a zamirili do nasi vychozi a zaroven cilove destinace - Chritstchurch.

Auto jsme vraceli az odpoledne, takze plan byl vylozit veci v booknutem Airbnb a vyrazit jeste na vylet za Christchurch. A samozrejm predtim jeste skocit na brunch a kaficko zejo! Vynosit bordel z auta znamenalo se otocit nadvakrat, a pravdepodobne jsme to ve vyvonenem pokojiku asi trochu kontaminovali, ale tak nevadi... Martin mel nahledanou nejakou kavarnicku v centru, coz bylo par minut pesky, takze jsme se nejdrvi vyrazili nacpat cim jinym nez avocado toast! A kaficko taky bylo, zejo! Kavarna navic byla v New Regents Street coz je takova pekna ulice s barevnymi stity budov, trochu spanelsky styl, a do toho tam jezdi historicka Christchurch tram.

New Regents Street a historicka tramvaj
Na jih od Christchurch je na mape takovy vybezek, co vypada jako kyticka,...a jedna cast se jmenuje Godley Head - a prave tam jsme vyrazili na vylet jeste nez jsme museli vratit auto. Neco kolem pul hodky jizdy a ocitnete se na vetnych kopcich se slunickem sezehnutou travou, na utesech, kde uvidite mesto jako na dlani, kde se pasou ovce (tak samozrejme zejo!) a kde mate vyhled na tyrkysove modre more. Jako na quick getaway s mesta mi to prislo super! Vazne hrozne foukalo, ale to byla vlastne docela dobre, protoze jinak bychom se na slunicku asi usmazili. Abychom stihli byt zpatky kolem pul pate jsme zvolili jenom kratsi okruh, ktery vedl kolem par bunkru z druhe svetove valky, ale hlavne na vrcholku utesu, kde bylo videt more a ovce - proste ikona! Super byla ale pesinka po planich se zlutou travou, kde vas vitr skoro hnal k tomu bezet, nebo letet! Happiness and freedom - only fool would want to go back!

Christchurch

Godley Head Park - travnate kopce, pobrezi a sunshine!

Martin na strese bunkeru

Summer vibes? Happy vibes? Happy summer vibes?

This is happiness...because New Zealand wind blows all worries away!

Pesinky v Godley Head - skoro jako zkratky na taborech v pres pole!

Godley Head s vyhledem na Christchurch - kriz co vypadal tak nejak topical...holiday gettinf to the end :-(  
Vyhledy na pobrezi


No a tahle je proste takova novozelandska!
Na ceste zpatky do pujcovny si Martin jeste strihnul jednu jizdu v protismeru, ale vse se obeslo bez kolize. Po pravde to sziti s automatem a jizdou nalevo Martin zvladnul skvele - odridil vetsinu naseho vyletu, protoze me bohuzel oficialne na smlouvu odmitli napsat bez mezinardniho prekladu ridicaku...takze jsem si zaridila jen kousek, kdyz byl 'vzduch cistej'.... A ac jsme meli parktat trochu ticho v aute kvuli stylu rizeni - ehm, proste mi prislo, ze to do tech zatacek nemusime uplne tak smazit - celkove to bylo v pohode a rozhodne nejlepsi zpusob, jak se po Zelandu pohybovat! Vraceni auta probehlo taky v pohode - bylo super, ze jsme meli domluvene vraceni ve meste, takze jsme nemuseli zpatky na letiste, kde jsme auto vyzvedavali. A Airbnb jsme meli booknuty hnedkou kousek odtud, takze ideal - Christchurch je vlastne docela malej, takze se docela pohodlne da v centru ty vzdalenosti chodit. Najezd do pujcovny jsme sice parkrat netrefili, ale tak aspon jsme diky tomu ulovili posledni chvilky party party v aute a dokonce se nam podarilo uplne nacasovat dat hrat Final Countdown, kdyz jsme najizdeli na parkoviste...

Letelo nam to druhy den brzo rano - jako ze treba v sedm rano, takze jsme usoudili, ze asi ten bordel musime do batohu nacpat jeste nez vyrazime na zaverecny drink. Bylo to takovy smutny balit...ale tak kazda sranda jednou konci zejo... a tahle aspon fakt stala za to! Dali jsme si na to vecer drink...a nejen jeden, protoze jeden by na tuhle amazing holiday bylp malo! Ukazalo se bohuzel, ze Christchurch rozhodne neni tak party town jako Queenstown, coz bylo trochu zklamani, ale na druhou stranu jsme si tak nejak poradili i tak. Vystridali jsme par mist, mezi tim se stavili na veceri v Little High Eatery, coz bylo v podstav\te nekolik ruznych kuchyni nakoncentrovanych na jednom miste, Doporucil nam to super cisnik v G&T place, kde jsme sedeli predtim a ukazalo se to jako super tip - jen teda doted nechapu, jak Martin sporadal vsechno to co sporadal! Ale tak jak se ukazalo druhy den, ten komu bylo blbe jsem byla spis ja nez on, ale tak co nadelate, zejo! Nakonec jsme zakotvili v takovem bizar podniku, napul hipster, napul tak nejak maringotka s vycepem a lavickama kolem, jela tam hudba a par mistnich se vlnilo v jejim rytmu, takovy trochu random misto, ale tak who cares - last day of holiday so make it count!

No...nepamatuju si, v kolik jsme prisli, ale rozhodne jsme spali jako beranci! A sice jedeme az zitra, ale .....thank you New Zealand - you have been damn fucking awesome!

Žádné komentáře:

Okomentovat