Translate

středa 1. listopadu 2017

Jarni Sydney

Jeste nez si stacite rejpnout "Sydney? Ale tam uz jsi byla, to je nuda, ne?" tak predesilam, ze pohled na Sydney harbour nebo Operu se proste neomrzi! A jo, kdyz jsme odsud tehdy v unoru odletali (jako rudy 'Lobster team'), ani ve snu me nenapadlo, ze za pul roku tu budu zpatky! What a life, ladies and gentlemen, Sydney is calling!

Nedelni Sydney me privitalo jarnim prijemnym odpolednem, porad se nemuzu nabazit toho nevlhka! Ty ctyri ricni obdobi maji neco do sebe reknu vam. Nadseni bohuzel trochu pocuchaly problemy s kartou v hotelu. Ale po zhruba hodince stresu se vse vsechno nakonec vysvetlilo, check-in v hotelu proveden a my vyrazime s vysmatou blaznivou Violet na veceri do rybi restaurace, coz vyznamne pomuze tomu, ze rozcileni ze me pomalu vyprchava. Vracim se do hotelu pesky, proklickuju ulicemi k vode a pak podel vody az na konec k Harbour bridge. Musim se usmivat, no neni to absurdni ze se v nedeli vecer prochazim po Sydney? Kdo to ma?! Zavolam nadsenym Nepalcum na druhou polokouli a pak uz se sinu do hajan. I feel like a very lucky girl...or maybe it is the wine?... I sleep like a baby anyways!

Probouzim se do slunecneho jarniho dne. Z okna mam vyhled na Harbour bridge, jdu se probehnout, snidam na sluncem zalite terase, ctu si noviny a popijim kavu..ne kecam, tohle zni jako bych byla na dovolene. Probehnout se sice jdu, a snidani taky nevynecham (i kdyz teda neni na terase), ale na ty noviny a kavu uz neni cas, vyrazim do pracovniho kolotoce. Ten se na plne obratky toci az do pul seste, pak uz si to masiruju pres Harbour bridge zpatky do hotelu, prevliknout a masiruju si to na veceri, a o pulnici padam do postele a jsem rada, ze jsem rada. Dalsi den je kolotoc podobny, s tim rozdilem, ze ho dopoledne travim na workshopu a odpoledne na nasteve recycled paper mill, a na veceri jdeme jen s Melissou, ktera se celou dobu tesi, ze me vezme do hipsterske vegetarinske restaurace, ktera je ve "wild west Sydney". Maji tam legendarni dyni pecenou v ohni, takze ta slupka je cela cerna, a podavaji ji s fetou, domaci salsa verde a prezenymi orisky...a je naprosto skvela! A protoze se do hotelu vratim v konecne trochu rozumnou hodinu, rano si privstanu a jdu se probehnout na vychod slunce, parada! Uz zbyva jen zvladnout posledni velky - nejdulezitejsi a nejtezsi - meeting, pak se snazit (marne, protoze no way I will catch up on all emails) odpovedet nebo aspon roztridit zbyle maily, na ktere je treba odpovedet, a hura zpatky do hotelu. Zase se prevlikam, opet na veceri, ale tentokrat pak jdeme na muzikal! Damska jizda, drink na oslavu uspesneho meeting a Beautiful: The Carole King musical, no co vic si prat na posledni vecer v Sydney! Od muzikalu jsem moc nevedela co cekat, ale bylo to super! Skvely zazitek, uplne jsem si rikala, ze bych hned sla na nejaky dalsi! No a cestou do hotelu na me padla unava, ze me z auta v hotelu malem vyndavali lopatou. A protoze let zpatky do Singapuru byl az odpoledne, vyrazila jsem se rano probehnout podel vody az do kralovske botanicke zahrady, pak jsm chvilku pracovala z hotelu, ale pak uz nezbylo nez jen balit a sinout se na letiste. Ochotny portyr mi pohotove sehnat tejpku na prvni pomoc memu urvanemu kolecku, ale vzdhledem k mnoha dalsim sramum a diram jsem si zelenace radsi nechala obalit folii ...no vypadal jako plastovy zok, ale co, jestli to zabrani tomu aby se v Singapuru po pase koukely moje ponozky tak budiz. Prosla jsem check in, dala si vyborny salat s pecenou dyni ...a pak uz byl opravu cas zvednout kotvy...

Sedela jsem v letadle a koukala z okynka na modrou oblohu. Tak takove je a bylo jarni Sydney...a kdyz jsme hladce vznesli do oblak a Sydney Opera house se v dalce zmensoval jako mala bila tecka, v duchu jsem zamavala a rikala si, ze treba zase nekdy priste. Clovek nidky nevi, zejo! A vracet se do Sydney budu vzdycky rada, ten Aussie lifestyle ma neco do sebe!

Pohled na Sydney harbour z Harbour bridge


Probouzejici se Sydney

...slumicko uz se klube...

Ja v odrazu poskrabaneho skla...

..no kdo to ma...ranni beh pri vychodu slunce!
Tohle je ta legendarni luxusni dyne! Mnam!

Nevim, jak se chodi v Sydney na muzikal, ale je jdu takhle!

To je tak kdyz mate znamosti na recepci ;) 

..a zase Sydnye skyline...

Kdo to ma, zpocenou fotku se Sydney skyline1



Tomu se rika oups!

...no snad to prezije...

Tak jsme to s zelvou a velbloudem v Sydney zvladli - checked!

Žádné komentáře:

Okomentovat