Translate

neděle 3. února 2019

Singapurska cyklistika - kdo by to byl tusil!

Tak jsem si nejdriv rikala, ze bych vam vypravela o Vanocich a o snehu a o tom, jak to bylo bezva se v Cechach trochu ochladit...ale pak jsem sestavila fotoalbum (jedno vanocni, a jedno ze silvestra) a mela jsem pocit, jak jsem jim tak listovala, ze kdyz si to prohlidnete, asi k tomu ani netreba nejaky velky komentar...(takze jestli chcete videt, jak jsem se zubila nadsenim po dvou letech na bezkach, mrknete do fotogalerie!)...a ze vam misto toho povypravim o necem co bude asi trochu novinka.....

...uz dlouho jsem si pohravala s myslenkou mit tu kolo. Zvazovala jsem variantu poslat si orika z Prahy, ale protoze tu trasy na horska kola sjou spis jako single treky a bike parky, na to me zas tak moc neuzije (ale beha se na tech pesinkach paradne!)...nehlede na to krabon skladat do krabice a tady ho zase sestavovat...a pak to cele zase znovu. No a tak vubec, horske kolo jsem z toho uvazovani vlastne vysachovala...a chodila jsem na spinning, coz bylo taky fajn. Ale pak se tak nejak zrodila ta myslenka,....ze bych si mozna mohla poridit silnicku. Cumite, ja vim, ja, takovy zaprisahly MTB si bude porizovat silnicku?! Taky jsem si s tou myslenkou nejakou dobu jen tak pohravala. Ale pak se k tomu pridalo to, ze tu je ANZA, coz je cyklisticky klub...takze jednoduse receno particka se kterou by se dalo asi i jezdit, a podle slove jednoho kolegy, ktery se do praty pridal, jsou tam i dela fajn lidi (treba podobny cvoci jako jsem ja!) ...no a tak se to seslo, ze jsem se konecne rozhoupala. Nejdriv jsem zacala trochu surfovat a prozkoumavat, co by tak kde bylo mozny...a natrefila na bazar - presne to co jsem potrebovala. Par vikendu zpatky jsem se tam vyrazila to obhlidnout....hromada kol, ruzne cenova katerogie, neketer novejsi nekteri trochu starici. Do oka mi padlo jedno, ktere jak jsem se dozvedala, bylo na vyjizdce jen jednou, a ted se prodava...cena vykon...a jako bonus ho pry ode me kdyztak odkoupi (coz by bylo o starost min, kdyz se ho budu chtit zbavit)....no nebudu to protahovat a priznam se, ze tydenna to jsem si ho jela vyzvednout. Takze jo no, poridila jsem si silnicku.

Byly jsme na vyjizdce spolu zatim dvakrat a zatim to tak nejak kalibrujem, ale myslim ze nam to spolu pujde. Horskeho orika asi nanahradi, ale zas je to neco jinyho a vlastne se to pro mistni podminky asi docela hodi. Kdyz jsem si ho vezla domu, musela jsem na nem rovnou odjet protoze v Singapuru do metra kola smi jenom skladaci....tak to bylo dobrodruzny, razeni je jinak, jezdi se tu na opacne strane....a skore pouhych dvou malem prejetych chodcu mi vlastne prislo super - i brzdy jsou jinde, takze nacviceny reflex chnapnout za brzdy tady nefungoval! Neda se uplne rict, ze by se clovek na kole, kde 'pofukuje' potil min....dneska jsem si treba pripadala jako na drilu, jak slunicko smazilo. taky musim vypilovat nejaky trasy, ale dneska jsem zabloudila jen jednoy takze zlepsujici se tendence. No, jeste parkrat potrenuju a pak prvni sobotu v mesici je ANZA jizda pro novacky, tak tam asi vyrazim....a uvidime!

Silnickaru tu jezdi vlastne docela hodne, takze na to jsou ridici zvykli. To je dobre proitoze jezdi ohleduplne, zvlast kdyz se potrebujete preradit pres tri pruhy, nebo tak. Jizda v provozu nebyla nikdy moje oblibena, takze se mi nejvic libi, kdyz se vyjede na trochu mensi silnici co vede na sever ke Kranji a Woodlands, kde to muzete mastit podel prehrady, kde na druhou stranu vidite az do Malajsie. Taky jsou vopruz semafory, ve meste je jci hmraky, takze porad musite zastavovat....no jako je to jinej sport nez horsky kolo....ale slapat musite tak jako tak!

Prozatim prikladam par obrazku z prvnich vyjizdek....celkove zatim dobry, tak asi muzete ocekavat nejakej dalsi! Ac teda tech moznosti kam jezdit tu neni neomezene,...ale myslim ze vyjizdy jednou tydne to bohate uspokoji. No jak rikam, asi jsem z toho porad trochu vykulena....kdo by to byl rekl, ze si kdy poridim SILNICNI kolo?! ....ale tak we live only once, why not try new things!


Farma Bollywood veggies na severu Singapuru (Kranji)




Kranji Reservoir

Malajsie na obzoru!

Malajsie v dalce!


Kranji Reservoir a cesta smerem ke Kranji Marches


Žádné komentáře:

Okomentovat